Frånvaro

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Sjukanmälan

Sjukanmälan sker via Skola24 och måste göras varje morgon som eleven är sjuk.

Elev insjuknar under skoldagen
Om en elev insjuknar under dagen ska hen gå hem så snart som möjligt. Är eleven under 18 år ska vårdnadshavare göra en frånvaroanmälan i Skola24.

 

Ogiltig frånvaro
Om en elev har ogiltig frånvaro registreras det i Skola24. Du som vårdnadshavare kommer då att få du ett sms med information om detta.

 

Inackorderade elever
När en inackorderad elev är sjukanmäld så har man möjlighet att få hem en lunchlåda. Det måste man anmäla till oss via telefon 0950-16925 senast 9.30 samma dag.

 

Ledighetsansökan

Gymnasieskolan/anpassad gymnasieskola är en frivillig skolform, men när en elev väl påbörjat studier på gymnasienivå är närvaron obligatorisk, och eleven har en skyldighet att närvara vid lektioner eller annan verksamhet som anordnas av skolan.

Ledighet beviljas restriktivt och endast för enskilda angelägenheter av större betydelse för eleven. Det kan handla om hälsovård, större familjeangelägenheter, deltagande i idrotts- och kulturevenemang samt riskutbildning 1 och 2, teoriprov och uppkörning för körkort. Ledighet för nöjesresor, körlektioner och arbete beviljas inte.

Rektor delegerar till mentor rätten att fatta beslut om ledighet upp till 3 dagar per läsår. Vid längre ledighet beslutar programansvarig rektor.

Vid bedömning av ledighetsansökan ska hänsyn tas till ledighetens längd samt till elevens förutsättningar att klara utbildningens mål genom att rektor eller mentor värderar elevens studieresultat, tidigare frånvaro och möjlighet att genom eget arbete kompensera bortfallet av studietid.

  • Ansökan om ledighet ska göras i Skola24 i god tid, minst 14 dagar innan ledigheten.
  • För elever under 18 år ska ansökan signeras av båda vårdnadshavare.

Vid beviljad ledighet tar eleven och/eller vårdnadshavare kontakt med undervisande lärare för att få information om hur ledigheten ska kompenseras med eget arbete

 

 

Här är några viktiga punkter att känna till:

  • Digitalt och pappersfritt: Istället för att fylla i pappersblanketter kan vårdnadshavare och myndiga elever ansöka om ledighet direkt via Skola24. Detta förenklar processen.
  • Samtyckesfunktion: För att säkerställa att båda vårdnadshavarna är informerade och godkänner ledigheten, för elever under 18 år, finns en funktion för samtycke. Skolan kan endast behandla ansökan om båda vårdnadshavarna undertecknar den.
  • Automatisk registrering: När skolan har fattat beslut om ledighet skickas ett automatiskt meddelande till vårdnadshavarna eller myndiga elever, och ledigheten registreras direkt på elevens aktuella lektioner. Om ansökan avslås stängs den automatiskt, och ett meddelande om det skickas ut enligt ovan.
  • Översikt och regelverk: Tidigare beviljade ledigheter och skolans regelverk kring ledigheter redovisas i Skola24 vid ansökan.

 

För mer detaljerad information och instruktioner, se video.

Skapa användare i Skola24

Ansökan om tillgång till Skola24
För att få tillgång till Skola24 måste man ha fyllt i ansökan i e-tjänsten, Åtkomst till Tannbergsskolans frånvarosystem, Skola24 till föräldrar med elever under/över 18 år.
Du får ett bekräftelsemejl med en aktiveringskod när ansökan behandlats.

Om du har problem med ansökan eller inloggning, kontakta oss på: tannbergsskolan@edu.lycksele.se