Har du tänkt tanken på att plugga på ett universitet eller en högskola?

Kanske har du gått och funderat på att plugga på universitet eller högskola, men inte kommit dig för med att ta reda på mer. Eller kanske tänker du att en utbildning kan vara ett bra sätt att förbereda dig inför tiden efter coronapandemin. Umeå universitets studievägledare hjälper dig reda ut alla slags tankar eller frågor om allt mellan vad olika utbildningar innebär, om du har rätt behörighet eller hur det är att plugga på ett universitet eller en högskola. Inga frågor är ”dumma”!

Varmt välkommen till våra digitala informationsträffar i september. Du behöver inte anmäla dig innan. Läs mer:

22/9 kl. 17-18: Inför ansökan till vårterminen 2021 – ges på arabiska

24/9 kl. 17-18: Så funkar det att studera på distans

29/9 kl. 17-18: Bygg din egen utbildning

Du kan också skicka dina funderingar via kontaktformuläret på webben, ringa oss eller komma på drop-in för ett videosamtal. Allt du behöver veta för att kontakta oss hittar du på vår sida om studievägledning.

Du som har utländsk utbildning

Har du gymnasial eller akademisk utbildning, eller motsvarande kunskaper, från ett annat land än Sverige? Du kan  söka universitetsstudier på Umeå universitet. Under hösten ger studievägledarna vid Umeå universitet några digitala föreläsningar, med start 11 september, som du är varmt välkommen att delta i. Läs mer i kalendern på www.umu.se/utbildning/sok/du-som-har-utlandsk-utbildning och anmäl dig till de tillfällen du vill delta i.

cid:3BCBA8AD-0398-44E7-9C84-EFDD775321FA@umu.se