Välkommen till Tannbergsskolan

Studera / Inspirera

Nyheter för gymnasiet

Nu är UF-året igång på riktigt!

Nu är UF-året igång på riktigt!

I veckan samlades elever och lärare i Tannbergsskolans aula för att kicka igång läsårets drivande av UF-företag tillsammans med Ung Företagsamhet. Med på kick-offen var även representanter från Swedbank, Näringslivskontoret och en tidigare UF-elev som nu driver eget; Wilma Forsberg från ReCloset. Det var en inspirerande träff och nyfikenheten att driva eget företag fanns i luften. Håll utkik under hösten när eleverna kommer igång med sina företag och se till att besöka eller kontakta dom när dom är på gång med sina försäljningsuppdrag. Nu kör vi!!

Mästermålare, utbildad yrkeslärare, forskare i praktisk kunskap och coach!

Mästermålare, utbildad yrkeslärare, forskare i praktisk kunskap och coach!

Med många års erfarenhet av byggbranschen är Pia Berg en person som både kan och vill mycket. I veckan har hon föreläst och hållit i spännande och uppskattade workshops för både elever och lärare på Byggprogrammet. Vi är väldigt glada över att hon vill samarbeta med oss i vårt utvecklingsarbete med jämställdhet och inkluderande arbetssätt. Ett arbete som kommer att fortsätta!

Skola 24

Skola 24

Nu är Skola24 i gång och från och med nu ska frånvaroanmälan endast göras via Skola24. Det går inte att ringa och meddela frånvaro, endast samtal för matlåda vid inackordering tas emot.

Alla som har lämnat in ansökan har fått åtkomst till programmet. Har du ansökt om åtkomst som ny vårdnadshavare ska du ha fått en aktiveringskod via mejl för att skapa en inloggning. Om du har haft en användare sen tidigare så använder du samma inloggningsuppgifter.

Har du inte ansökt om åtkomst än så gör du det här https://sjalvservice.lycksele.se/franvarosystem-skola24

Gäller frånvaron ansökan om ledighet görs det via Blanketter | Tannbergsskolan

Har du problem med inloggningen, kontakta oss via mejl tannbergsskolan@edu.lycksele.se

Nominerad till Årets Transportskola!

Nominerad till Årets Transportskola!

Vi gratulerar transportprogrammet som har blivit nominerade till Årets Transportskola 2023!
Utav 96 utbildningsaktörer i Sverige har de blivit nominerade för att de utmärker sig inom utbildningskvalitet och nytänkande.
Vinnare meddelas 4 oktober på Transportkompetens, som är branschorganisationen TYA´s årliga konferens för utbildare.

Är du nyfiken på transportprogrammet? Läs mer här:

Ekonomiprogrammet åkte till Bryssel på studieresa

Ekonomiprogrammet åkte till Bryssel på studieresa

Två år i rad har elever från Ekonomiprogrammet åkt till Bryssel på studieresa med Europa Direkt Västerbotten.

Eleverna har ansökt och blivit antagna till att skriva sina gymnasiearbeten om EU-frågor kopplade till miljö och demokrati. Detta är en del av ett projekt Europa Direkt driver för att öka intresset för EU hos elever i Västerbotten och Norrbotten och skolor från Umeå, Skellefteå, Piteå och Kalix har deltagit.

Under besöket i Bryssel har eleverna och lärarna fått besöka Europa Parlamentet, Sveriges ständiga representation, EU kommissionen, Norra Sveriges representation, Regionkommittén mfl. De har även fått chansen att träffa Europaparlamentarikern Erik Bergkvist och flera anställda svenskar i Bryssel som berättat om sitt arbete med olika frågor. Både eleverna och lärarna har fått med sig många goda erfarenheter och upplevelser.

Om man vill veta mer om resan eller hur man ansöker till projektet kan ni kontakta lärarna Alexander Eliasson eller Sara Lundin för mer information.

Tävling: Årets kockelev 2023

Tävling: Årets kockelev 2023

I går tävlade Allfred Lilja från Tannbergsskolan i tävlingen Årets kockelev 2023 på plats på Restaurangakademin i Stockholm. Han fick tillaga två varmrätter, en som Allfred satt ihop ur en råvarukorg och tränat på. Rätt nummer två var ett recept på vildsvin som han skickade in som sitt tävlingsbidrag. Hemliga råvaran blev ryggbiff från Härjedalen. Allfred hamnade på en delad fjärdeplats. Totalt var det inskickat över 30 tävlingsbidrag.

Stort grattis!

Skolavslutning 14 juni

Skolavslutning 14 juni

ÅK 1 – 2
Programmet för åk 1 och 2 börjar kl 09.30 med mentor och fortsätter kl.10.30 i Sporthallen med underhållning för alla tre årskurser och högtidlig stipendieutdelning från lokala företag för de som tar studenten. Skoldagen avslutas ca 11.30. En lättare lunch med macka och dryck kommer att erbjudas.

ÅK 3
Programmet börjar ca kl. 08.00 med fotografering, betygsutdelning, stipendieutdelning för programmen och samvaro med klassföreståndare i klassrummen. Tider meddelas via mentor och via teams. Kl. 10:30 blir det gemensam avslutning för alla årskurser i Sporthallen under festliga former med tal, underhållning och stipendieutdelning från företagarna.

Därefter bjuds studenterna på lunch. Dagen avslutas med utspring ca kl. 12.45. Föräldrar och anhöriga är hjärtligt välkomna att ta emot sina studenter på Tannens idrottsplan. För att ni lätt ska hitta varandra kommer skyltar finnas uppsatta som hänvisar till var olika program ska samlas. Till Åk 3 vill vi önska GRATTIS TILL STUDENTEN!

Vi som arbetar på Tannbergsskolan vill göra allt vi kan för att studentdagen tisdagen den 14 juni ska bli en glad och minnesvärd dag för alla. I år ser vi fram emot en högtidlig avslutning på plats i Sporthallen enligt samma traditioner som före pandemin.

Tannbergsskolan är en drogfri skola och därför tillåter vi inte elever att komma drogpåverkade
till skolan. Detta gäller också på avslutningsdagen som också är en skoldag. Vi önskar att du som förälder pratar med ditt barn om detta inför avslutningen.

Entrévärdar kommer att finnas vid de ingångar som är öppna och kommer att avvisa personer
som de bedömer vara påverkade av alkohol eller andra droger. Avvisade personer som anser sig vara drogfria erbjuds att visa detta genom alkotest. Alkotestet är frivilligt och den som inte vill göra detta tvingas inte. Entrévärdens bedömning gäller då och avvisningen kvarstår.

Från Tannbergsskolans sida är vi övertygade om att ni föräldrar delar vår målsättning att ordna
en trevlig och minnesvärd skolavslutningsdag för eleverna och hoppas på er förståelse för de åtgärder vi vidtar.

Vi vill passa på att tacka alla engagerade elever och föräldrar för ett fint läsår och gott samarbete med våra mentorer och övrig personal!

Trevlig sommar!