Vanliga frågor

I listan nedan finner du vanliga frågor som vi här på Lärcentrum får och klickar du på frågan kommer ett svar att dyka upp.

Är det fortfarande något som är oklart? Tveka inte att kontakta oss i sådana fall.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hur bokar jag nationella prov?

Om du läser via Lapplandsvux meddelar din lärare dig när nationella proven är.
Du som läser via Hermods bokar ditt nationella prov i samband med ansökan. Du som elev får sedan själv ansvara för att komma ihåg tiden för ditt skriftliga nationella prov. Den muntliga delen bokar du i NOVO.

Var hittar jag schemat?

Schemat för Lapplandsvux kurser hittar du på www.lapplandsvux.se
Kurserna i historia och samhällskunskap har inga schemalagda träffar.
Schema för grundvux finns på http://www.tannbergsskolan.nu/larcentrum/

När får jag antagningsbesked?

Antagningsbesked skickas ca 3 veckor efter sista ansökningsdag. Har du inte fått något antagningsbesked eller ett avslag på din ansökan innan beräknad kursstart, kontakta Komvux.

När kan man söka till Bergarbetarutbildningen?

Bergarbetarutbildningen kan man inför hösten 2019 söka mellan 11 mars och 30 april. Kom ihåg att bifoga alla dokument som efterfrågats direkt med ansökan.

Varför får jag inget studiemedel?

Checklista för studiemedel:

• Har du ansökt i god tid innan terminsstart? Ansökan måste du göra själv. CSN har ofta handläggningstid på flera veckor så ansök i god tid.

• Har du varit på uppropet? Skolan skickar information om dina studier först efter att du aktivt deltagit. Läser du via hermods måste du  starta kursen för att information ska skickas till CSN.

• Har du skickat studieförsäkran då terminen börjat? Detta gör du genom att logga in på CSN via hemsidan eller app och klickar i “lämna studieförsäkran” Detta kan göras tidigast första skoldagen

• Har du angett rätt uppgifter. Om du lämnar uppgifter på högre studietakt än skolan kommer CSN neka din ansökan. Du kan däremot ansöka om mindre studiemedel än du studerar.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ansvarar du själv för att införskaffa om du läser på gymnasial nivå.
Läser du via Lapplandsvux finns information om vilken kurslitteratur du ska införskaffa på respektive kurssida på Lapplandsvux.se.
Om du läser via extern aktör hittar du information om litteratur antingen via deras lärplattform eller i information du får av utbildningsanordnaren. Läser du på Grundvux får du hyra din litteratur av läraren. Den behöver inte införskaffas i förväg.