Rektor: Cathrine Engman

#Skidgymnasiet

Välkommen till Skidgymnasiet!

Satsa på skidgymnasiet!

Kombinera skidkarriären med studierna! Vi har lång erfarenhet som idrottsgymnasium och hjälper dig att nå dina mål.
Kanske når du världseliten som Per Elofsson, Björn Ferry och Magdalena Forsberg – tre av våra tidigare elever.

Vi bryr oss om dig!

Vi har ett bra samarbete med Medicinkonsulten AB för att ge dig god läkarvård. Vi gör fysiologiska tester tillsammans med idrottsmedicinska enheten vid Umeå universitet så att vi kan ge dig en bra och säker personlig analys, rådgivning och planering. I Lycksele har vi också vårdcentraler och sjukhus.

Självklart jobbar vi aktivt för att stärka den sociala sammanhållningen och tryggheten på skidgymnasiet. Vår elevvård utgår från en helhetssyn på människan. Vi är kända för vår goda gemenskap.

Skidåkning och studier

Många av våra elever har blivit uttagna till landslagstrupper och vunnit medaljer i både junior-SM och junior-VM. En del har gått vidare som seniorer till VM och OS. Hur långt kan du gå?

Vi vill ge dig som skidelev på Tannbergsskolan bästa möjliga förutsättningar att förnea skidåkning med studier. Därför är skidgymnasiet fyraårigt och har ett anpassat schema. Du kan kombinera specialidrott skidor med samtliga program.

Du kan träna på både dagtid och kvällar, i en härlig miljö. Spåren börjar alldeles bredvid skolan och fortsätter ut i kuperad och snörik natur. Inomhus tränar du i vårt välutrustade styrketräningsrum och i sporthallen, som ligger vägg i vägg. Vi har också ett av Sveriges bästa vallautrymmen.

Vi är intreserade av dig – är du nyfiken på oss?
Titta gärna in på vår webbplats och läs mer:
Lycksele-skidgymnasium.se

Rektor: Cathrine Engman