Vill du läsa mer om vad Teknikprogrammet är?

Yrken

Vad kan man bli om man har läst på Teknikprogrammet?
Klicka in dig på länken nedan och ta del av ett par exempel.

Rektor: David Öjbrandt
Epost: david.ojbrandt@edu.lycksele.se

SYV: Jim Berglund
Epost: jim.berglund@edu.lycksele.se

#Teknikprogrammet

Inriktningar: Design- och Produktutveckling / Informations- och medieteknik

Välkommen till Teknikprogrammet

Informations- och medieteknik

Programmera appar

Utveckla webben

Hård- och mjukvara

Design- och produktutveckling

Ritteknik

Konstruktion

Skapar produkter

Är detta något för mig?

Teknikprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av datorer, informationsteknologi, digitala medier, design, webbutveckling och teknikutveckling.

Du får lära dig hantera hela kedjan i en modern teknikutvecklingsprocess: från idé till färdig produkt. Vi erbjuder en mycket kreativ utbildning där det teoretiska varvas med praktiska studier i en skön blandning.

Utbildningen är högskoleförberedande och passar därför dig som planerar att läsa vidare på högskolor och universitet.

Årskurs 1 läser alla kursen Teknik 1, Fysik 1 och de gymnasiegemensamma ämnena.

Först i årskurs 2 väljer eleven inriktning på teknikprogrammet. Vi erbjuder Informations– och medieteknik och Design och produktutveckling och fortsätter med detta i årskurs 3.

Ett program i tiden…

Teknikprogrammets lista på möjliga kurser inom programfördjupningen är omfattande och ger stora möjligheter att “paketera” kurserna med tanke på kommande utbildningar på högskolor och universitet, det fjärde året och framtida arbetsliv. Teknikprogrammet handlar om gårdagens, dagens och framtidens teknik. Eleverna ska få träna sig i att tänka nytt, utifrån framtidens behov av teknik, och i att ta fram teknik som bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. Detta innebär också att entreprenörskap är en viktig del i utbildningen.

Vi erbjuder två inriktningar

Informations- och medieteknik

Du får kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations-, och medieteknik. Du kommer även att arbeta mycket med datorers mjuk– och hårdvara.

Kursen i webbutveckling lär dig skapa, strukturera och styla avancerade webbplatser. Som grund till detta kommer du att arbeta utifrån designprocessen. Du kommer även att få lära dig hantera multimediala programvaror.

I påbyggnadskurser fördjupar du dina kunskaper inom webbutvecklingens designmetodik och bakomliggande teknik.

Du kommer även att läsa grundläggande programmering. Utöver detta kommer du få kunskaper inom datorteknik där du lär dig hur man bygger ihop, installerar och felsöker en dator samt grunderna inom nätverksteknik.

Några exempel på kurser är:

• Webbutveckling
  • Programmering
  • Datorteknik

Design och produktutveckling

Design är inte bara formgivning, det handlar lika mycket om funktion och produktionsteknik i ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart perspektiv.

Du får kunskaper om och färdigheter i designprocessens alla delar. Du jobbar med estetiska ämnen, digitalt skapande och CAD-ritning, materiallära, konstruktion och produktionsteknik.

Några exempel på kurser är:

• Bild och form
  • Cad
  • Design och Designmodeller
  • Konstruktion

Yrken

Vad kan man bli om man har läst på Teknikprogrammet?
Klicka in dig på länken nedan och ta del av ett par exempel.

Vill du läsa mer om vad Teknikprogrammet är och vad skolverket säger?

Rektor: David Öjbrandt
Epost: david.ojbrandt@edu.lycksele.se