Vill du läsa mer om vad Estetiska programmet är?

Yrken

Vad kan man bli om man har läst på Estetiska programmet?
Klicka in dig på länken nedan och ta del av ett par exempel.

Rektor: Eva Lundström
Epost: eva.lundstrom@edu.lycksele.se

Ämnesansvarig: Erik Genberg
Epost: erik.genberg@edu.lycksele.se

#Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Välkommen till Estetiska programmet

Musik

Är detta något för mig?

Programmet för dig som vill utveckla ditt musikaliska intresse och samtidigt få en högskoleförberedande utbildning

Det Estetiska Programmet är ett studieförberedande program som ger behörighet till både högskole- och konstnärliga utbildningar. Lyckseles Estetiska Program erbjuder möjligheten att läsa musikämnen och även möjligheten att läsa fördjupningskurser i matematik, naturkunskap och språk. Allt detta för att ge ännu bredare högskolekompetens. I och med det ökar valmöjligheterna till fler utbildningar.

Vi erbjuder en inriktning

Musik

Denna inriktning ger kunskaper i musik från olika tider och kulturer och utvecklar elevernas musikutövande, konstnärliga skapande samt förmåga att uppleva och tolka musik.

Arbetssätt

Instrumentundervisning

Bland det viktigaste att läsa som musikelev är ditt huvudinstrument. Varje vecka har du enskilda lektioner på huvudinstrument och från och med årskurs 2 har du möjlighet att få lektioner på ytterligare ett instrument.

Ensemble

Ensemble betyder samspel och är ett ämne som man läser under hela utbildningen. I ensemble spelar ni tillsammans i grupp och får varje år under ett flertal tillfällen spela inför publik. I kursen ensemble ingår även körsång vilket man har möjlighet att läsa alla tre år.

Musikstudio

Här får du utbildning för att jobba i professionell studio. Det system vi använder är Pro Tools som numera är studiostandard över hela världen. I din personliga mac-dator finns Pro Tools så du kan jobba med dina inspelningar var du än är.

Sceniska projekt

Varje år sätter åk3 upp en större föreställning som vi spelar upp för både allmänheten och skolorna i Lycksele. De senaste åren har vi satt upp musikaler och shower. Rent, Urinetown, Little Shops of Horrors och Jesus Christ Superstar är några av dessa musikföreställningar.

Beskrivning av några musikämnen

Ljudproduktion

Grundkurs i ljudteknik där du lär dig grunderna i ljud- och musikredigering. Ljudproduktion är till viss del inriktat mot radio- och tv-ljud.

Musikproduktion

Till skillnad från kursen ljudproduktion fokuserar musikproduktion på inspelning av musik. Här får du bland annat lära dig olika inspelningstekniker.

Gehörs- och musiklära

Här får du möjlighet att lära dig musikens teoretiska grunder och möjlighet att öva upp ditt gehör.

Yrken

Vad kan man bli om man har läst på Estetiska programmet?
Klicka in dig på länken nedan och ta del av ett par exempel.

Vill du läsa mer om vad Estetiska programmet är och vad skolverket säger?

Rektor: Eva Lundström
Epost: eva.lundstrom@edu.lycksele.se