Vill du läsa mer om vad Ekonomiprogrammet är?

Yrken

Vad kan man bli om man har läst på Ekonomiprogrammet?
Klicka in dig på länken nedan och ta del av ett par exempel.

Rektor: Eva Lundström
Epost: eva.lundstrom@edu.lycksele.se

SYV: Monica Alenius
Epost: monica.alenius@edu.lycksele.se

#Ekonomiprogrammet

Inriktningar: Ekonomi

Välkommen till Ekonomiprogrammet

Är detta något för mig?

På Tannbergsskolans ekonomiprogram får du en gedigen ekonomisk grundutbildning inom områdena entreprenörskap, företagsekonomi, marknadsföring, internationell ekonomi, privatjuridik och ledarskap. Vi fokuserar på kreativt lärande med problemlösning, kritiskt tänkande och motivation, där vi blandar teori och praktik.

Ekonomiprogrammet ger dig möjlighet att tillfredsställa din kunskapstörst, företagsamhet och nyfikenhet.

Målet är att utveckla dina kunskaper om företagsvärlden samt om hur människor tänker, känner, agerar och samspelar med varandra. Ekonomi är ett ämne som du kommer att ha nytta av oavsett vad du väljer att arbeta med i framtiden.

Alla som går ekonomiprogrammet får lära sig grunderna i ekonomi och juridik. Företagsekonomi och juridik, liksom entreprenörskap är viktiga profilämnen och samhällsekonomi är ett viktigt moment inom ämnet samhällskunskap. Det finns möjligheter att lägga in en hel del språk i programmet för den skola som vill. Psykologi ingår som ett programgemensamt karaktärsämne. Ekonomiprogrammet är ett av de program som har särskilda kurser i entreprenörskap, där ämnet finns väldigt naturligt.

På programmet studerar man ekonomiska förhållanden i samhället, handel mellan länder, och företagens roll och ansvar i en globaliserad värld. Eleven lär sig metoder att lösa företags problem och får insikt i människor sätt att tänka, känna, handla och samspela med andra människor. Eleven lär sig också om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och utvecklar sin förmåga att analysera och bedöma juridiska problem.

Ung Företagsamhet

Inom ramen för Ung Företagsamhet kommer du att få möjlighet att testa dina vingar. Du får utveckla ditt entreprenörskap utifrån en egen affärsidé, genom att starta och driva ett eget företag.

På Tannbergsskolans ekonomiprogram får du alltså en solid teoretisk grund i företagsekonomi och möjlighet att omsätta dina kunskaper i praktiken redan under utbildningstiden.

Vi erbjuder en inriktning

Ekonomi

Denna inriktning ger kunskaper inom företagsekonomins olika kunskapsområden som marknadsförring, redovisning, kalkylering samt ledarskap och organisation. Inriktningen ger också färdigheter i att starta, driva och utveckla företag.

Framtiden

Ekonomiprogrammet ger dig stor frihet i ditt framtida yrkesval. Du blir väl förberedd för vidare studier både i Sverige och utomlands.  I första hand är Ekonomiprogrammet studieförberedande, men det finns också möjlighet att arbeta direkt efter att du tagit studenten. Om du väljer Ekonomiprogrammet kommer många dörrar att öppnas för dig inom de flesta branscher, företag och organisationer.

Yrken

Vad kan man bli om man har läst på Ekonomiprogrammet?
Klicka in dig på länken nedan och ta del av ett par exempel.

Vill du läsa mer om vad Ekonomiprogrammet är och vad skolverket säger?

Rektor: Eva Lundström
Epost: eva.lundstrom@edu.lycksele.se