Välkommen till Tannbergsskolan

Studera / Inspirera

BA18 färdigställer sina rökar

Här färdigställer BA18 de rökar som de jobbat med under läsåret. De som är klar med röken tillverkar sedan foderhäckar och vägbommar till Lycksele Djurpark.

Stort grattis TIF

Vi från Tannbergsskolan önskar ett stort grattis till Tannbergsskolans IF som vann Årets Idrottsförening i Västerbotten.

Motiveringen lyder:
Tannbergsskolans IF förkroppsligar föreningsdemokrati. TIF engagerar och utbildar ungdomar i föreningskunskap och ger medlemmarna möjlighet att själva forma föreningen och dess idrotter. Tannbergsskolans IF skapar morgondagens förtroendevalda och deras sätt att jobba med inkludering och delaktighet berikar både individen, föreningen och det omgivande samhället.

Fotograf: Patrick Trägårdh

Om priset:
Årets idrottsförening i Västerbotten är ett pris instiftat i Börje Sandgrens namn, i syfte att lyfta fram idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt, till samhället, till idrotten eller på annat sätt.

Naturbruk och Mera Skog

En heldag i skogens tecken för alla åk 7 från Finnbacksskolan Onsdag 15/5, En lyckad dag med fint väder och olika stationer med skogligt/jaktligt tema för eleverna. Bransch och skola i ett bra samarbete! Tack alla inblandade och tack Klara på Mera Skog som fixat denna dag.

Special Olympics School Day

GySär åkte buss till Umeå 11/4 -19 där de provade på massa roliga saker och tävlade i olika grenar samt besökte restaurang Kummin för en god lunch.

TIF – Nominerade till Årets Idrottsförening i Västerbotten 2018

Stort grattis till Tannbergsskolans IdrottsFörening (TIF) som är nominerade till priset Årets Idrottsförening i Västerbotten 2018.
Styrelsen för Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna har valt ut fem finalister utifrån alla de nomineringar som har kommit in och TIF är en av dem.

Från vänster: Torgny Gustafsson, Evangeline Hövenmark, Olivia Carlsson, Alexandra Holmgren, Aziz Kazemian.
Saknas på bild: Viktor Lindholm

SM i Ung Företagsamhet 2019

Lärarna Jocke Ekbäck Eriksson och Petra Svedin är nere på UF-mässans SM-final där eleverna Amalia Hägglund och Hanna Ström med sitt Schysstare UF ska tävla.
I morgon kväll får vi veta hur det går.

Praktiken gjordes i färjans kök

När Melinda Arnfjell på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tannbergsskolan gjorde praktik blev det delvis på internationellt vatten. Närmare bestämt på en av färjorna mellan
Stockholm och Helsingfors.
– Det var jättespeciellt, säger Melinda.

Se bild och artikel från Lokaltidningen här.

Texor satsar på lärlingar

Sebastian Granberg, som går industriprogrammet på Tannbergsskolan i Lycksele, har en lärlingsanställning på företaget Texor. Det innebär att hälften av skoltiden spenderas på företaget.

– Jag får göra allt de anställda gör, säger han.

Läs hela artikeln från Lokaltidningen med Sofia Fjällström här.

Information om hot vid Tannbergsskolan

I morse upptäckte personal vid Tannbergsskolan ett skriftligt hot. Skolledningen kontaktade genast polisen som inledde en förundersökning av ärendet som rubriceras som olaga hot mot grupp.
Polisen har identifierat en person som medger att han skrivit meddelandet. Skolan håller öppet som vanligt.
Klicka här för att läsa mer.