Välkommen till Tannbergsskolan

Studera / Inspirera

Texor satsar på lärlingar

Sebastian Granberg, som går industriprogrammet på Tannbergsskolan i Lycksele, har en lärlingsanställning på företaget Texor. Det innebär att hälften av skoltiden spenderas på företaget.

– Jag får göra allt de anställda gör, säger han.

Läs hela artikeln från Lokaltidningen med Sofia Fjällström här.

Information om hot vid Tannbergsskolan

I morse upptäckte personal vid Tannbergsskolan ett skriftligt hot. Skolledningen kontaktade genast polisen som inledde en förundersökning av ärendet som rubriceras som olaga hot mot grupp.
Polisen har identifierat en person som medger att han skrivit meddelandet. Skolan håller öppet som vanligt.
Klicka här för att läsa mer.

Skola på sommarlovet?

Skola på sommarlovet? Låter kanske inte jättekul men det är bra om du inte har hunnit med allt i dina kurser.
När? Pågår mellan 17 juni – 28 juni. Delta så många dagar du behöver för att bli klar.
För vem? För dig som ej hunnit bli färdig med allt i någon/några kurser
Hur? Prata med din lärare i ämnet som är aktuellt. Ni gör anmälan till Lovskolan tillsammans.
Senast 24 maj måste du ha lämnat in anmälan.
Betyg? Sätts i augusti av den lärare du haft i aktuell kurs, ej av lovskoleläraren.

Franska steg 4 tar hem nationell podcast-tävling!

Klicka på bilden för att se den i full storlek.

Eleverna i steg 4 Franska, har vunnit den nationella podcast-tävling som arrangeras av Franska Institutet, de franskspråkiga ambassaderna och Utbildningsradion. Deras pod La Francophonie en Laponie röstades enhälligt fram som segrare bland de 17 medverkande skolorna. Prissumman på 7000:- går till ett projekt eleverna vill genomföra tillsammans, och siktet är inställt på Paris! Medverkande elever: Enock Tshimanga, Daniel N’Sakala, Thua-Li Matsdotter, Anna Näsström, Fabian Csiky, Jonathan Dahlberg.

30 mars sänds ett utdrag av deras pod i radioprogrammet Nouvelles en Français, och du hittar avsnittet på utbildningsradions sida.

En av eleverna, Enock Tshimanga, tog under höstterminen även hem andraplatsen i den nationella språktävling som arrangeras i samband med Europeiska språkdagen, 26 september. Hans bidrag om det franska språket, till tonerna av Adeles Hello, tog honom till Stockholm för prisutdelning på Europahuset.

Läs språk! Välj Tannbergsskolan!

Feriejobb sommaren 2019

Det finns fortfarande möjlighet att ansöka om feriejobb!
Lämna in din ansökan senast söndag 24 mars!

Information om feriejobb samt blanketter och lista över sökbara arbetsplatser hittar ni på här
Självklart kan ni också ringa eller besöka oss för att fylla i en ansökan eller för att få mer information!

VÄLKOMNA!

Linda Nichols 0950-167 68
linda.nichols@lycksele.se
Arbetsmarknadsenheten, Lycksele Kommun
Bryggargatan 1, 921 36 Lycksele

UF informerar om feriejobb och sommarlovsföretag

Onsdag 27 februari kl.10.00 kommer Ung Företagsamhet att besöka aulan på Tannbergsskolan tillsammans med mig. När man söker feriejobb så är ett av alternativen att ansöka om att driva sommarlovsföretag (själv eller tillsammans med en kompis). Ung Företagsamhet kommer att informera och inspirera om entreprenörskap. Är man nyfiken att lära sig om vad det innebär att vara ung företagare så är det ett jättebra tillfälle att delta denna dag. Jag kommer att kortfattat gå igenom hur ansökan går till.

Information om sommarjobb!

Följande datum kommer information om sommarjobb att ges vid vårt skolcafé.

Tisdag 26 feb. kl. 11.00-12.00

Torsdag 28 feb. kl. 11.00-12.00

Torsdag 14 mars kl. 11.15-12.15

Kom gärna dit och prata och få nyttig information.

Väl mött!